Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir semtının bulutsuz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda dirilik zayiatının olma ihtimali ağırbaşlı oranda düşmektedir.

Konut ve ofis kabilinden mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç defa kilitlenmeli?” sorusunun…

Bu bin 500 nefis kapasiteli olan işçilikletmelerde en azca 4 pare müstacel çıkış kapısının olması gerekirdi. Haberlerden okuduğumuza bakılırsa bir pare çıkışı varmış. Muhtemelen yangın da çıkış kapısına andıran bir noktada olduysa onların kaçması imkansız hale gelmiş olabilir. En azca dört sayı evgin çıkış kapısının bulunması gerekiyordu. Bu baplar en azca 80 santim genişliğinde, yüksekliği en azca 2 metre olacak şekilde olmalı. Ivedili çıkış kapılarında eşik bulunmayacak yahut hariçya açılır olması esastır " dedi.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak yoklama şeşna alınmasına yardımcı olur ve yangının özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yangın veya ivedili hâl vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi derunin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, hariça namuslu oluşturulan panik amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları koyu isim topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı koca binalarda ve yangın kapısı hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması esenlanabilir.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen kuruluşlabilmektedir. Autardan meydana getirilen merdivenler henüz azca maliyeti ve mevki kaybının daha az olmasından dolayı elan çok yeğleme edilmektedir.

Külüstür yapılarda ve yangın merdiveni düzlükı dar olan binalarda kaçış merdiveni yapımına imkân vermektedir. 

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve denetlememları derneşik olarak gestaltlmalıdır. Kapının mazbut çkızılışmasını çıkarmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi deşenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında bakım örgülmalıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Report this wiki page